Διεύθυνση 1ου ΕΠΑΛ ΙΛΙΟΥ

   
 
Ανδρομάχης και Χασιάς
Ίλιον
131.22

       
mail@1epal-iliou.att.sch.gr
  210.2614559 (Διευθυντής και Φαξ) 210.2621414 (Υποδιευθυντής και Φαξ)
  210.2623827 (Μηχανοργάνωση)
  http://1epal-iliou.att.sch.gr
   
 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το Σχολείο μας βρίσκεται στη συμβολή των οδών: Ανδρομάχης & Χασιάς στο Ίλιον.
Συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου.
Για την ευκολότερη πρόσβασή σας δείτε στον παρακάτω χάρτη την ευρύτερη περιοχή γύρω από το σχολείο μας.


Προβολή  χάρτη


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΦΑΡΜ. ΤΕΧΝΩΝ

 

Στο 1o Επαλ Ιλίου υπάρχουν οι παρακάτω τομείς που υποστηρίζουν ειδικότητες και εργαστηριακά μαθήματα του 1ου  ΕΠΑΛ Ιλίου, καθώς και του ΕΠΑΛ Πετρούπολης

.

 

Τομέας Μηχανολογίας 
 

1.

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών

2.

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας  Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

3.

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού

4.

Τεχνικός Οχημάτων
Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής  και Αυτοματισμού

1.

Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων

2.

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

3.

Τεχνικός Αυτοματισμού
Τομέας Υγείας & Πρόνοιας
1. Βοηθός Νοσηλευτή
2. Βοηθός Ακτινολογικών Εργαστηρίων
Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

1.

Γραφικών Τεχνών
Τομέας Αισθητικής – Κομμωτικής

1.

Αισθητικής Τέχνης

2.

Κομμωτικής Τέχνης

 

ΠΗΓΗ: www.mysep.gr

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Το Ίλιον είναι ένας από τους 9 δήμους της Δυτικής Αθήνας, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος σε πληθυσμιακό μέγεθος, με κατοίκους που ξεπερνούν τους 130.000. Έχει συνολική έκταση 9.250 στρέμματα και χωρίζεται οικιστικά σε 7 συνοικίες και 19 γειτονιές.

Το Ίλιον βρίσκεται 8 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας και συνορεύει ανατολικά με το δήμο Αγ. Αναργύρων, νότια με το δήμο Περιστερίου, δυτικά με το δήμο Πετρούπολης και βόρεια με το δήμο Καματερού, ενώ το κέντρο του είναι είσοδος και έξοδος των δήμων της βορειοδυτικής Αθήνας από και προς τη Δυτική Αθήνα.

Η δημογραφική εξέλιξη του Ιλίου παρουσιάζει αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι ένας από τους δήμους που δέχτηκαν το μεγαλύτερο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης τις δεκαετίες του '50 και του '60. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 1951, η τότε Κοινότητα Νέων Λιοσίων είχε 5.460 κατοίκους, πληθυσμός ο οποίος σχεδόν εξαπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία και έφτασε το 1961 τους 31.810 κατοίκους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο: 492%! Σήμερα ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου Ιλίου ξεπερνά τους 130.000 κατοίκους.

Η οικονομική δραστηριότητα του Ιλίου φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Ανάπτυξη παρουσιάζουν κυρίως οι τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου, με μικρού μεγέθους βιομηχανίες και βιοτεχνίες, με μέσο όρο απασχολούμενων τα 3 άτομα, αλλά και με πολλές μικρές επιχειρήσεις, με μέσο όρο απασχολούμενων τα 2 άτομα. Το 24% του εργατικού δυναμικού του δήμου είναι μισθωτοί, ενώ το υπόλοιπο 76% είναι εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι.

Η πόλη επανέκτησε επίσημα το όνομα ΙΛΙΟΝ από το Σεπτέμβριο του 1994 (έως τότε έφερε το όνομα Νέα Λιόσια), αφού το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι θα έπρεπε να επαναφέρει την αρχική ονομασία του οικισμού που δημιουργήθηκε στην περιοχή του σημερινού δήμου στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Πηγή Άρθρου: Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Ιλίου